Zien&doen

Heerlijk strand tussen de duinen,  om even lekker een stuk te wandelen door de duinen.

Uiteraard is het fijn om even tot rust te komen in uw verblijf, maar wij begrijpen ook dat u graag wat wilt zien of doen. Wij hebben hier dan ook wat leuke activiteiten die gedaan kunnen worden uitgeschreven en zodat u een beetje indruk heeft op de omgeving van Casa de Campo Zambeek.

Silves

Historie

Silves is een oude vestingstad; de vesting torent hoog boven de stad uit. De stad kwam tot bloei onder de Moorse heerschappij en heette vanaf de 8ste eeuw Xelb of Shilb. In 966 werd de stad geplunderd door Harald I van Denemarken. In de 11de en 12de eeuw was de stad de onafhankelijke taifa Silves. De stad vormde een belangrijke economisch en cultureel centrum en telde ruim 30.000 inwoners. Tijdens de heerschappij van de Almohaden veroverde koning Sancho I van Portugal de stad met hulp van kruisvaarders in 1189. De inwoners, 20.000 of 30.000 in getal, kregen een vrije aftocht en trokken naar Sevilla. Deze kruisvaarders plunderden huizen en winkels in zo’n grote wanorde, dat Sancho hen naar hun schepen terugdreef. Hajib Al-Mansur Ibn Abi Aamir valt in 1191 de stad aan. De stad werd wederom welvarend en werd ook wel het Baghdad van het Westen genoemd.

In 1242 werd de stad door Paio Peres Correia, grootmeester van de Orde van Santiago veroverd op de laatste heerser, Ibn Afan. De grote moskee veranderde in een kathedraal (Sé Catedral). In 1491 werd de stad door Johan II van Portugal aan zijn vrouw Eleonora van Viseu geschonken.

(bron: wiki: https://nl.wikipedia.org/wiki/Silves_(freguesia))

De omgeving

Silves heeft zijn eigen fitness en zwembad locatie, speelplein voor kleine en grote kinderen, skateboard plein, basketbal veld en een buiten fitness terrein. Uiteraard kan je hier ook een goed stuk wandelen om de omgeving van Silves te bewonderen. Het kasteel is met de auto of lopend te bereiken en tussendoor is er altijd wel een terrasje om te genieten van het centrum. 

Er zijn 2 grote supermarkten in de buurt, namelijk de Lidl en Continente.

Eten & drinken

Silves heeft diverse restaurants en terrasjes om wat te eten of te drinken. Er is voldoende keuze van traditioneel Portugees eten tot sushi, voor ieder wat wils dus. Rond Silves is er genoeg parkeergelegenheid voor het centrum en na het centrum. Mocht u hier niet helemaal uitkomen leggen wij u uiteraard graag de route uit.

Een aantal restaurants/cafés die te vinden zijn in Silves en omgeving:

Burger rance de Silves                       3,6 km
Hier kunt u o.a. heerlijke burgers eten of afhalen
Cafe e companhia                              3,2 km
Gezellig café
Churrasqueira Valdemar                    3,6 km
Heerlijke piri piri kip! Als je in Silves bent, moet je hier zeker geweest zijn
Cantinho da dora                                 19 km
Heerlijke tosti’s voor een mooie prijs

Grande Cafe o Cais
Voor een gezellig avondje uit kunt u hier terecht.
Tijdens het genieten van uw heerlijke maaltijd (niet verplicht om een maaltijd te nemen) kunt u kijken, luisteren en/of meedoen. Dit is een echte aanrader voor een gezellig avondje uit. Zie ook per dag van welk thema u kunt genieten die avond:

Donderdagavond
Fado (Portugese smartlappen)
Vrijdag avond
Optredens door diverse artiesten
Zaterdag avond
Karaoke
Zondagmiddag/avond
Jamsessie

Kasteel van Silves bezoeken

Als je in Silves bent is dit eigenlijk iets wat je gezien zou moeten hebben. Het kasteel in Silves is berucht en vele mensen komen vanuit andere plaatsen hierheen om toch het kasteel gezien te hebben.

Vruchten plukken

Wij hebben verschillende fruitbomen staan op ons terrein. Voel je vrij om hier wat vruchten van te plukken en heerlijke gezonde smoothie van te maken. Ook staan er genoeg struiken en planten, kijk gerust rond.

Wandelen

Direct achter ons huis bevindt u zich in een beschermd natuurgebied. Hier kunt u diverse wandelroutes lopen, van 4 tot 15km, waarbij u alle facetten van de Portugese natuur tegenkomt.

Op zoek naar ooievaars

Silves staat bekend om de ooievaars. Heb jij de grote nesten al gevonden? Geniet van het uitzicht en zie hoe zij vis uit de rivier halen en wie weet ziet u ook nog een jonge ooievaar in het nest. 

Silves bezoeken

In het dorpje Silves heb je een aantal leuke winkeltjes en terrasjes. Ook kan je als je het dorpje uitloopt mooie foto’s van  het dorpje maken en genieten van het uitzicht. Silves heeft ook een leuk pleintje met een speeltuin voor groot en klein, ondertussen kunt u van een heerlijke lunch genieten. Verder zijn er skateboard mogelijkheden, basketbal veld, fitness en een eigen binnen zwembad.
Wilt u gewoon wandelen, ook dat is goed te doen in Silves.

Shoppen

Is het een dagje wat minder weer of hou je gewoon van shoppen, dan kan je in de regio Algarve een aantal winkelcentra vinden. In Algarve

Flea market Quarteira (vlooienmarkt), Elke woensdag open

Algarve shopping

Aqua Portimao shopping centre

Ikea

Decathlon

Zoomarine

Met de kinderen op stap?
Een dagje Zoo marine raden wij dan zeker aan!

Hier kan naar o.a. de dolfijnen en zeehonden show en ook vele attracties. Te warm gekregen na het kijken van al deze spetterende dieren? Dan heeft dit park ook nog een waterpark om zelf in te kunnen zwemmen.

Eindpunt van de wereld

In de buurt van het plaatsje Sagres ligt misschien wel de meest tot verbeelding sprekende plek van Algarve: de Cabo de Sao Vicente. Voordat men erachter kwam dat de aarde rond was, dachten ze dat dit het einde van de wereld was.

Slide & Splash

Te vinden in Estombar een waar glijbaan park! Ben je kinderen op vakantie, dan is het zeker iets wat je niet kan overslaan.

Country Riding Center

gallery1

Ook Silves vindt je een ruime manage op een prachtige lokatie. Dit kan je doen bij Country Riding Centre en is opgericht sinds 2001. Of je nu een beginner of een ervaren rijder bent, dat maakt niks uit, Country Riding Centre heeft iets voor iedereen.

Kijk voor meer informatie op onderstaande website: https://countryridingcentre.com

Armacao de pera

18,5 km vanaf Casa de Campo Zambeek

Op het strandje bij Pedro’s is het fijn parkeren kost maar 2 euro voor de hele dag. Je kan hier een bedje met parasol huren voor 15 euro een hele dag. Ook kan je uiteraard gewoon aan het strand zitten dit is gewoon gratis, vergeet alleen geen parasol mee te nemen. Hier zijn ook leuke terrasjes en winkeltjes te vinden.

Portimão

20 km vanaf Casa de Campo Zambeek

Hier vindt je een gezellig bouleverard met een zeer groot strand en mooie rotspartijen.

Albufeira

31,4 km vanaf Casa de Campo Zambeek

Leuke winkeltjes, restaurantjes en cafés. In albufeira heb je ook een roltrap en lift om bij het strand te komen. Bent u slecht ter been of bijvoorbeeld met een kinderwagen, dan is dit een ideaal strand.

Carvoeiro

14,9 km vanaf Casa de Campo Zambeek

Klein strandje, maar wel erg knus en leuke gezellig straatje met wat winkeltjes en terrasje. Ook indrukwekkend om te zien hoe de huizen op de rotsen gevestigd zijn.

Lagoa

Mooi strand en hier kan je zeker proberen om te gaan snorkelen en wat mooie visjes te spotten. Ook erg leuk het huisje op de berg met een prachtig uitzicht. Zeg nou zelf, een plaatje is het toch!

Barragem Do Arade

Erg mooi uitzicht waar je ook mooie wandelingen kan maken of                gewoon genieten van het mooie uitzicht! 

Duinen in Portugal

Prachtige duinen met een heerlijk strand om lekker uit te waaien. In de duinen is er een groot stuk ook kinderwagen proef.

>>Translate<<